Kawasaki VN750 Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
i traded into a 93 vulcan 750 it been sitting for two years at first it cranked just wouldnt idel so i pulled the carbs and cleaned them to do that i took out the wiring harness and air box after getting everything hooked back up i tried crankin it but all its doing is backfiring out the carbs and i dont know what i did wrong please any help
 

·
Senior Lurker
Joined
·
509 Posts
I'm not an expert mechanic by any stretch so this may be a dumb question...

Did you connect the sparkplug wires to the correct spark plugs? I worked on an in-line four engine a long time ago and accidentally plugged the wires into the wrong plugs (in the wrong order). When I tried to start that bike it sounded like the 4th of July.

-Sloppy
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #4
considerin its a v twin and has a duel lead coil one on front for number one cylinder and one in the back for number two cylinder i got that hooked up right i know but yall askin did make me go double check lol

im kinda thinkin electrical or maybe vacumm on the carbs?

But hell im not sure this has me stump
 

·
Old Truck Junkie
Joined
·
4,133 Posts
Did you clean the fuel tank?? It sounds like you may have water in the fuel. You can drain the carbs and check for water. There is a drain screw on the bottom of the carb bowl.
 

·
Registered
Joined
·
900 Posts
also check the battery... when mine went to crap it would do everything but start.. to include back fires and alot of other stangness!
 
1 - 6 of 6 Posts
Top