Kawasaki VN750 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Hi all, I have a 1992 Vulcan 750 that will only run for a few moments when cold and full choke. It will not start at all if not choked when cold but runs like a champ when it is warm. After a long period of false starts the engine gets warm enough to finally start with out choke. It wasn't running at all when I got it. So I had the carbs rebuilt by a friend. All parts are new. I just think something is not right. It played with the choke looking for the "sweet spot" and it only fires at full choke. Drops down below 1000 rpm with in a few moments of run and dies.

Thanks
 

·
ass hole extaordinaire
Joined
·
3,780 Posts
try adjusting your mix screws out some sounds like it is running lean

if your bike is stock start at 2.5 turns out and go from there
 

·
Premium Member
Joined
·
1,803 Posts
Hi all, I have a 1992 Vulcan 750 that will only run for a few moments when cold and full choke. It will not start at all if not choked when cold but runs like a champ when it is warm. After a long period of false starts the engine gets warm enough to finally start with out choke. It wasn't running at all when I got it. So I had the carbs rebuilt by a friend. All parts are new. I just think something is not right. It played with the choke looking for the "sweet spot" and it only fires at full choke. Drops down below 1000 rpm with in a few moments of run and dies.

Thanks
I would bet that you have a carb float problem. Either out of adjustment or sticking.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top