Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
Engine / Exhaust / Cooling
\ From the radiator, through the case and out
the exhaust. If it has to do with the cooling,
engine or exhaust, discuss it here!

Thread: engine problems!!! Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-03-2015 01:25 PM
blackomen If the cam chains are just a little too tight it can make it not want to start. I figured that out when I switched from auto to manual tensioners.
09-03-2015 09:01 AM
michiganteddybear the warm start issue may be a simple fix.. look into the pickup coil mod for that one. another cause of warm or hot start problem could be a weak battery.
09-03-2015 04:01 AM
mishu_dark my logic explination woud be that my timing chains are wered by something and whwn she reaches the operation temp. the timing chains are dialated and f...ks up my timing...
coud be a bad lubrication that weares my chains??????
09-03-2015 03:49 AM
mishu_dark codn't be that the problem ...
last night when the bike refused to start ..i waited for a friend to help me ..till he came the bike cool of and started at first push of a buton .!!!!went to his garage trough a poring rain ....stopped the engine to open the doors ...didn-t start again ...
09-02-2015 02:43 PM
thtanner You know, my petcock made that same noise that you're hearing when the spring was failing. The sound was radiating through the tank as if it was an engine sound, but wasn't.
09-02-2015 02:41 PM
mishu_dark and now it stopt doesn't start anymore....took it for a spin ...stopet for gas after 1.5 miles doesn-t start ...killed my batery pusing the start button ...i don't understand ....cold engine i just look at it and starts........writing frim gas station wating for mechanic!!
08-31-2015 01:31 AM
mishu_dark set to unlisted so it can be seen
i have manual tensioners not acct
set manualy till the rpm starts to drop but still the chain noise can be heard while riding...that-s the thing doesnt make any sense ...at list not to me
it feels like something is elongathing the chains wearing them prematurely
thanks mates!!!!
08-30-2015 11:23 PM
thtanner The video is set to private, so we can not see it. Can you set it to unlisted?
08-30-2015 10:36 PM
slimvulcanrider its the automatic cam chain tentioners search the "Grambo Trick"
08-30-2015 05:27 AM
mishu_dark https://youtu.be/8IBzFWFu9po
the video !!! it souns clearly from right side of the bike
in the left you must ignore the exhaust "leak"
otherwise the bike runs great
i must do a "engine segmentation" hopefuly my google friend hat translated this corectly!!
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome