Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
VN750 General Discussion

Thread: Here She Is Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
12-16-2014 01:21 AM
VN750Rider/Jerry Looks great. If you have ANY unusual noise coming from the top end, check the cam chain tensioners. They are very prone to failure, and if they let the chain become too loose, it can destroy the whole engine. Mine failed at around 15,000 miles. A second set of oem ones failed only 10,000 miles later. I gave up and replaced them with TOC manual tensioners. Still good after 94,000 miles. I think these are the best thing you can do for your Vulcan 750. May very well save your engine.
11-04-2014 10:01 PM
vulkan Like!!!!
10-31-2014 10:34 AM
LibertyPilot
Quote:
Originally Posted by 01fxdxt View Post
Well guys,here is the finished product.In my intro,I posted a pic of this neglected scooter.It sat for 5 years after it's owner passed.Needed a lot of cleaning.Vac petcock was not working,opened it up and found the small O-ring had deteriorated and was stuck in it's bore,I cleaned the O-ring and bore.I know I should have replaced it but it works.Cleaned the gas tank,put new gas in.Lucky no gas in carbs when stored.Drained bowls after testing petcock,gas was clean.
Brakes were not working,master cylinder had congealed fluid,scooped it out and cleaned what I could.I had some Skidoo Dot 4 so I filled it up and let it sit over night.This stuff seemed to dissolve the old crap.Could not get it bled properly,so I checked the calipers,one piston was stuck.I was able to pump piston out and cleaned exposed part ,did the other side too.Bled all the old fluid out,finally got pressure.
Bike started very easily,but was making some nasty noises in the top end until oil got up there.Ran it until oil was hot,changed oil and filter.Did the fork oil and rear drive oil too.Lubed all the cables
Very smooth motor,pretty good power.
Lookin good man, real good. It looks like my old VN750 and it's making me miss it soooo bad. I'd kill to ride one again, even for just an hour. Good work, dude.
10-29-2014 03:54 PM
Goofyfoot2001 Looks clean
10-29-2014 02:10 PM
2000Vulcan750 Very nice!!
10-26-2014 10:54 AM
bordolover Congratulations! You should have many enjoyable miles ahead...
10-25-2014 12:10 PM
01fxdxt
Quote:
Originally Posted by Birdhunter02 View Post
Nice. Did you check the splines?
No,it needs new tires and if I would have removed the rear wheel,I would have. The owner's wife was offered $100 for it and told the motor had seized.I shifted it to top gear and with plugs in showed her that it wasn't.I offered to clean it up a bit and get it running.Initially I was given $100 toward needed things.I was thinking battery,oil and filter at least.Usuallly you find carb bowls filled with crap .I thought I was going to have to wrestle with dirty carbs.I was very surprised there was no fuel(remains) in bowls.But,the first thing I did was check the air filters,and they were no longer foam,more like foam mush.I got some Emgo replacements for $11 each, shipped.
The chrome and paint was cleaning up better than I thought it would.One front signal was broken ,the other cracked badly.I found a new replacement on Ebay for $13 shipped-great price.While working on the rest of the bike,the other signal broke in half,must be made of the same cheese the air filters were made from.Found another on Amazon for $20.
Bike needed fork dust shields(hard to find aftermarket) but the seals themselves were not leaking,so I changed the fork oil.
In the end I spent $180 for all parts and oil to get to where it is.
10-25-2014 09:37 AM
Birdhunter02 Nice. Did you check the splines?
10-25-2014 09:32 AM
emtdon you did an awesome job. glad you got her going. love that color. time for some outside pics.
10-24-2014 10:32 PM
Chuck A. Had to work for it,,,,,,, makes you even prouder to own it. Happy and safe riding!
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome