Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
Carbs and Fuel System
From the gas tank to the carbs
All fuel system discussion

Thread: Bike wont idel Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
11-28-2019 08:39 PM
Spockster My guess is it's flooding (too rich) or has a clogged pilot jet (too lean).

What does it do if you try to ride it?

With one clogged pilot jet, it takes about ten twists on idle adjustment to make it idle. Don't break the adjuster.
11-28-2019 10:30 AM
OleDirtyDoc Have you tried adjusting the idle

Sent from my A502DL using Tapatalk
11-27-2019 11:43 AM
Alexgmb24 There's a carburetor air cut off value.one one each carburetor.it reduces the backfiring.
11-26-2019 10:38 PM
ubertalldude are you talking about the float needle, or some other part of the carburetor?
11-26-2019 07:18 PM
Alexgmb24
Bike wont idel

So I just replaced the cut off value in one carburetor and the bike wont idel.ive adjusted it to spec's and still nothing.this just started.it sat for a few days and when I went to ride, this started.can someone point me in a area on what it may be or is.thank you

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome