Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
VN750 General Discussion

Thread: 750 vulcan problem Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-10-2019 11:50 AM
Spockster
Quote:
Originally Posted by PaulVopals View Post
Top of the morning to all.
I'd like to install larger passenger foot rests on my 1995 750 vulcan. Do they make oem or aftermarket ones or can the originals be modified? Many thanks.
None in aftermarket, but you can modify to get what you need.
02-10-2019 10:51 AM
PaulVopals
750 vulcan passenger foot rest

Top of the morning to all.
I'd like to install larger passenger foot rests on my 1995 750 vulcan. Do they make oem or aftermarket ones or can the originals be modified? Many thanks.
02-06-2019 11:39 AM
Spockster After thinking about the plug wire issue, it shouldn't affect running as bad as described. Two plugs per cylinder!

Glad you found the problem!
02-05-2019 03:19 PM
PaulVopals
Quote:
Originally Posted by PaulVopals View Post
Quote:
Originally Posted by Spockster View Post
Check the carb vents, and run it in the dark to see if the plug boots are arcing. The front right likes to arc to the throttle cables.
Yes Spockster, I think you are getting warm . The throttle cables were touching boot when I bought bike and that was first thing I addressed. I agree, I need to run bike in the dark. Thank you.
Update:
Up early this morning to follow up on vent hose which everyone seemed to surmise. I was checking each line coming off carbs and found an open end stuffed under other lines. Checked manuel for hose routing and guess what.....? You guys are good! Bike running as it should. Thanks Brothers!
02-04-2019 05:47 PM
PaulVopals
Quote:
Originally Posted by Spockster View Post
Check the carb vents, and run it in the dark to see if the plug boots are arcing. The front right likes to arc to the throttle cables.
Yes Spockster, I think you are getting warm . The throttle cables were touching boot when I bought bike and that was first thing I addressed. I agree, I need to run bike in the dark. Thank you.
02-04-2019 05:44 PM
PaulVopals
Quote:
Originally Posted by Knifemaker View Post
Yes. Check the carb vent hose that fits into to back of the right airbox.



Hi, thank you for the reply. I have inspected that hose and found nothing unusual. It's crazy. Never seen anything like this. It seems electrical in nature but...?
02-04-2019 05:30 PM
Spockster Check the carb vents, and run it in the dark to see if the plug boots are arcing. The front right likes to arc to the throttle cables.
02-04-2019 04:32 PM
Knifemaker Yes. Check the carb vent hose that fits into to back of the right airbox.
02-04-2019 01:23 PM
TonyO Could the carb breather be in an odd place? Air flow over you leg adversely affects the carbs but only when the flow is just so?
02-04-2019 11:28 AM
PaulVopals
750 vulcan problem

Hi, don't know if anyone else has experienced this but when I'm in 5th gear going about 45 mph steady, depending where I position my right leg can cause bike to buck and sputter. It's when my foot is on the peg and my leg is close into bike (especially hugging fuel tank) but when I put my right foot on cruise bar it runs like a champ. I've taped up spark plug leads and sheathed the wires up to the coil in case it was leaking or arching. I also checked under the seat to see if when I move my foot it changes riding position thus pinching or arching. I also checked all grounds. I'm fairly mechanical but this one is really a mystery and makes no sense. Any ideas? Thanks

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome