Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
VN750 General Discussion

Thread: Bike not going past 80MPH Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-20-2018 10:30 AM
OleDirtyDoc I'm thinking it's not getting enough fuel at high rpms. With an earshave and straight pipes she needs more fuel. Let us know what jet sizes you have. My screaming eagle's have very little restrictions.

Sent from my Z899VL using Tapatalk
09-20-2018 08:03 AM
Spockster
Quote:
Originally Posted by g3nu1n31 View Post
Yeah there is no lack of gas to the engine. I tried diddingbwith the choke open and it was sitting at 3k rpms idling and way to high when driving. I'm pulling the carbs tomorrow and will check the shims to see if that might be the issue.
That means it's not rich in the idle circuit or pilot jet, and possibly not rich in the main.

Plug color should tell the story. It will be interesting to see the current jet sizes and number of shims.

You didn't pull the choke when it was falling off at high speed?
09-20-2018 06:06 AM
g3nu1n31 Yeah there is no lack of gas to the engine. I tried diddingbwith the choke open and it was sitting at 3k rpms idling and way to high when driving. I'm pulling the carbs tomorrow and will check the shims to see if that might be the issue.
09-19-2018 06:22 PM
Spockster
Quote:
Originally Posted by g3nu1n31 View Post
Well I ordered a carb rebuld kit that comes with the stock jets. Should be in Friday so I'll be rebuilding the carb this weekend to see if that makes a difference. I do know that its not a lack of gas getting to the engine. I'm thinking it might be to big of jets that the guy installed.
If you're sure it's not a lack of fuel, maybe there's too many shims under the slide needles.

It's probably not going to run well with stock jets and straight pipes.
09-19-2018 03:07 PM
OleDirtyDoc With a degoated system with screaming eagle slip ons and an ear shave with k&n pods at 1100ft I'm running 140/40 with two shims under the needles.

Sent from my Z899VL using Tapatalk
09-19-2018 06:22 AM
g3nu1n31 Well I ordered a carb rebuld kit that comes with the stock jets. Should be in Friday so I'll be rebuilding the carb this weekend to see if that makes a difference. I do know that its not a lack of gas getting to the engine. I'm thinking it might be to big of jets that the guy installed.
09-18-2018 06:11 AM
g3nu1n31 I'm running straight pipes.
09-17-2018 02:53 PM
OleDirtyDoc
Quote:
Originally Posted by One1 View Post
If youíre pulling away from a stop light, sure. If youíre on your 30th mile itís waterboarding for the ears.
WHAT????HUH????

Sent from my Z899VL using Tapatalk
09-17-2018 01:52 PM
OleDirtyDoc What exhaust?

Sent from my Z899VL using Tapatalk
09-16-2018 08:30 PM
GDI
Quote:
Originally Posted by One1 View Post
If youíre pulling away from a stop light, sure. If youíre on your 30th mile itís waterboarding for the ears.
To each their own. . . . Motor spinning happily sounds like music to me!

I will say that I use earplugs if I'm gonna be on a bike much more than a half hour, but that's more for the wind noise than any noises the bike is making.

GDI
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome