Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
Carbs and Fuel System
From the gas tank to the carbs
All fuel system discussion

Thread: Replaced petcock still have gas in vent tube Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-10-2017 12:43 PM
Knifemaker If the fitting was loose, you could have just tapped it in rather than buy a new petcock....but I'm not clear where it's leaking either...
06-10-2017 11:39 AM
Spockster
Quote:
Originally Posted by ubertalldude View Post
Sounds like the fuel line from the "right" side of the petcock (towards the rear of the bike) is leaking, which would be no fault of the petcock, but likely a loose/old fuel line.

You could probably get away with putting a small hose clamp on there to see if it stops the leaking, or replace the fuel line.
Could be, but those fittings are only a press-fit and will turn if you twist them.
06-10-2017 11:36 AM
ubertalldude Sounds like the fuel line from the "right" side of the petcock (towards the rear of the bike) is leaking, which would be no fault of the petcock, but likely a loose/old fuel line.

You could probably get away with putting a small hose clamp on there to see if it stops the leaking, or replace the fuel line.
06-10-2017 10:12 AM
Spockster
Quote:
Originally Posted by dad220 View Post
It is the right side vent on the petcock that goes to the right side carb. Hard to really get a clear pic. This is a brand new petcock. Not sure if the popping sound when I let of the gas at higher RPM's is associated with it, but I have a feeling it is an excess fuel problem. Bike runs very strong and has no idle nor high RPM issues other rhan this.

Thanks,

David
That doesn't sound right, but it's real hard to see where all the lines run. Normally, the center port of the petcock (vacuum port) runs to the left carb. Then each side port (fuel) runs to each carb fuel inlet.

In stock form, a vent hose comes off each carb, into a tee, then a single vent line runs to the right side air filter box.

Then as described, the right carb has a vacuum line that runs to the emissions valve under the seat.

Left/right is identified as you are sitting on the bike, versus standing in front.

Now, it is possible to connect the petcock vacuum to the right side carb, it would make no difference, except a lot longer hoses would be needed.

Can you describe again where the fuel is coming from? If it's the right hand port of the petcock as you look at it from the side of the bike, that is a fuel port and may be loose and leaking as your old one was. Not sure right now.

The pop on decel is more than likely from a lean condition at idle. There are "coast enrichers" on the carbs that can stick, and the emissions system can play a part in causing decel pop also. Removing emissions and adjusting air screws can help. See: "coasters" on the site, also called "coastering", I think.. Mine still popped after coasters were done, but a few rides with seafoam and popping stopped (stuck coast enrichers).
06-10-2017 09:31 AM
dad220 It is the right side vent on the petcock that goes to the right side carb. Hard to really get a clear pic. This is a brand new petcock. Not sure if the popping sound when I let of the gas at higher RPM's is associated with it, but I have a feeling it is an excess fuel problem. Bike runs very strong and has no idle nor high RPM issues other rhan this.

Thanks,

David
06-09-2017 09:36 PM
OleDirtyDoc also how about an introduction in the newbie section so we can get to know you a little?

Sent from my LGL34C using Tapatalk
06-09-2017 09:11 PM
ubertalldude Are you talking about the vacuum line coming from the left-hand side of the bike? That is the one that goes from the low part of the front cylinder's carburetor into the bottom of the petcock.

OR are you talking about the vacuum line from the right-hand side of the bike that goes around the engine and underneath the seat/behind the side cover?

The left-hand side vacuum line activates the petcock, the right-hand side vacuum line is for an emission system which can be removed. Look up marbling/coastering/coasterizing on this forum.

Neither tube should leak, unless the petcock is leaking through the vacuum port on the LHS, as both tubes are hooked to a vacuum port, unless you do have your idle mixture screws set really rich.

Could you take a picture of the leak? That would help us pinpoint it better
06-09-2017 07:08 PM
dad220
Replaced petcock still have gas in vent tube

I just purchased a 2003 Vulcan 750. Ran it a few days then gas started dripping from the petcock as one of the fittings was loose. My neighbor who is a master auto mechanic and has several bikes himself told me it was definitely the petcock. Replaced it with a new one from Kawasaki, rode it to work, and it is dripping from the vent hose that goes to right side. I do have a little pop when I let off the throttle from the same side and was wondering if that cylinder is running to rich, does it return the excess gas to the petcock via the line? I have spent every last dime I having buying the bike, correct riding gear, and now the petcock and do not know what it may be other than the carb running rich.

Any help would be appreciated!

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome