Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
Transmission / Rear End
\ Chattering Clutch? Transmission Trouble?
Rear End Woes? Splines Shot? Discuss it here!

Thread: Need help with clutch cable Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-11-2017 10:56 PM
TR_Irish
Quote:
Originally Posted by Spockster View Post

Yes, the part about rotating the shaft is actually in the manual. I forget which direction though.


Clockwise. Got it. Thanks a ton. Unfortunately, I'm the guy that had to pull it all apart again so that I could UNDERSTAND how it works and couldn't just make it work and be done with it. But its in now. Now I just have to fight the clutch cable routing to get it all to line up right. Minor details that I wish I had paid more attention to when pulling it all apart.
09-10-2017 11:07 AM
Spockster
Quote:
Originally Posted by TR_Irish View Post
I'm having the exact same problem. You're saying to take off the bracket that the cable attaches to and rotate the shaft, then reattach the bracket and cable?
Yes, the part about rotating the shaft is actually in the manual. I forget which direction though.
09-10-2017 12:52 AM
TR_Irish I'm having the exact same problem. You're saying to take off the bracket that the cable attaches to and rotate the shaft, then reattach the bracket and cable?
05-25-2017 08:55 PM
OleDirtyDoc
Quote:
Originally Posted by ubertalldude View Post
Awesome, thanks doc. I like mine grilled or with black pepper.

Hope you got some Sweet baby Ray's to go with it
of course I have Sweet Baby Rays

Sent from my LGL34C using Tapatalk
05-25-2017 04:52 PM
Tattz That worked perfectly, it all just seemed to drop into place, once I spun the shaft. Thanks much for the help!
05-25-2017 04:41 PM
michiganteddybear +1 to all of the above.. and I will throw in one more thing to check (but probably not it in this case).

check the clutch lever at the pivot point in the perch on the bars.. Mine got stiff and while it would pull normally, it would not return. I found that the bolt that goes thru the lever had seized on the LEVER. removal, clean, grease and all better now.
05-25-2017 04:25 PM
ubertalldude Shaft is loose but you should turn it fully counterclockwise (if looking at the bike from ABOVE, what I mean is the side of the shaft closest to the motor should be all the way forward) and then you can attach the clutch cable lever maybe 1-2 splines further than the halfway point so that the clutch cable is more tensioned.
05-25-2017 04:14 PM
Tattz Yes, I keep looking at the manual and I'm stumped. Should my shaft be loose or should it have it's own tension, I can move it back and forth
05-25-2017 04:09 PM
ubertalldude
Quote:
Originally Posted by Tattz View Post
I guess the bike is smarter than I am, I just can't get tension to the point where my handle returns with tension
Just to be sure, you have the clutch cable lever attached to the clutch input shaft such that the clutch cable is closer connected to that lever between the motor and the clutch input shaft, right? Seems to me like you may have it backwards if it won't return on the force of the clutch springs alone (those suckers are strong)
05-25-2017 04:01 PM
ubertalldude Awesome, thanks doc. I like mine grilled or with black pepper.

Hope you got some Sweet baby Ray's to go with it
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome