Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
Carbs and Fuel System
From the gas tank to the carbs
All fuel system discussion

Thread: Back to the project Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
11-20-2008 04:43 PM
dutter
Quote:
Originally Posted by bullwinkle View Post
She is making some strange noises while she is turning over, kind of like a cow in heat.
lol...bullwinkle + cow in heat...bad mix

(not to make lite of your situation)
11-20-2008 04:22 PM
bullwinkle Ordered an Ignitor from e-bay. Hope this one works out better than the last one and tests out OK.
11-17-2008 09:46 AM
lance328 Have you checked the connection plugs to the CDI to make sure they are clean and making good contact. Some dielectric grease won't hurt. Check all the fuses and connections to make sure you are getting power to the CDI. Make sure your battery is fully charged.




I was just wandering if you have bought a gremlin bell?
11-17-2008 04:20 AM
bullwinkle Pick ups are both within specs. I contacted Cindy but I believe she has gotten rid of the Ignitor already. I picked this one from on ebay so I'm kinda gun shy about another one from there.
11-17-2008 03:04 AM
lance328
Quote:
Originally Posted by bullwinkle View Post
Aaaarrrrgggggg. Damn Gremilins. Got back out to the bike, cleaned out cylinders, drained float bowls turned bike over still nothing. Started from scratch [U]again[U] checked power at ignition coil (12.7v). Pulled plug to make sure spark again. This time NO SPARK. Changed coils around still no spark. WTF Damn Gremlins, frustrating things to chase especially if they don't sit still long enough to tack down and get rid of. Checked ohms for the pickups both read within specs (425 & 428) Going backwards looks like I might be in the market for an IC Ignitor. This is the one I picked up from ebay that didn't test right when I got it but the other things didn't spec out either but they are working correctly. Any one know where I can get an ignitor that isn't going to cost me an arm and leg? Or have any other ideas?

Check with crobins65 Cindy might have an igniter from "the guest that never left" there are a couple on ebay. Have you checked your pickup coil connections and fuses? Good luck.
11-17-2008 02:11 AM
bullwinkle Aaaarrrrgggggg. Damn Gremilins. Got back out to the bike, cleaned out cylinders, drained float bowls turned bike over still nothing. Started from scratch [U]again[U] checked power at ignition coil (12.7v). Pulled plug to make sure spark again. This time NO SPARK. Changed coils around still no spark. WTF Damn Gremlins, frustrating things to chase especially if they don't sit still long enough to tack down and get rid of. Checked ohms for the pickups both read within specs (425 & 428) Going backwards looks like I might be in the market for an IC Ignitor. This is the one I picked up from ebay that didn't test right when I got it but the other things didn't spec out either but they are working correctly. Any one know where I can get an ignitor that isn't going to cost me an arm and leg? Or have any other ideas?
11-13-2008 03:19 AM
750Doug
Quote:
Originally Posted by antiq View Post
Charlie. Try this. Drain the float bowls. Pull the plugs and crank it over a few times to blow out all the unburnt fuel. Reinstall the plugs. Do NOT set it on prime or choke it. Try to start it. It may take a few trys and maybe a little opening of the throttle. But if it does start it should have both cylinders at least for a few seconds. Sounds like maybe the float is stuck in the front carb.
Agreed.

For the front cylinder to not be firing, (dead) it must be getting a whole lot of fuel dumped in it, and/or not sparking because of it or at the right time.

I don't know for sure, but I don't think a 1/4 turn on the idle screw will will stop or produce enough fuel to blow out the spark and drop the cylinder....
11-12-2008 06:25 PM
antiq Charlie. Try this. Drain the float bowls. Pull the plugs and crank it over a few times to blow out all the unburnt fuel. Reinstall the plugs. Do NOT set it on prime or choke it. Try to start it. It may take a few trys and maybe a little opening of the throttle. But if it does start it should have both cylinders at least for a few seconds. Sounds like maybe the float is stuck in the front carb.
11-12-2008 05:52 PM
bullwinkle I popped the plugs out of the carb adjustment screws and will be turning the screws in completely then out 2 full rotations. Continue to try to get the front to fire. If no fire and still too much fuel they get turned in 1/4 turn at a time right? Out would mean more fuel?
I have had the carbs out several times (like they say each time gets easier). Jets are all in place and diaphram appears to be intact and in good shape. I will pull the intake elbow off and take a look inside.
Once I get both jugs firing I will be able to sync the carbs.
Keep the ideas comming cause I'm stumped. I'll be trying as many as I can when I can get time (work 60+ hrs and have 3 kids not always a lot of time)
11-12-2008 08:08 AM
lance328 Since you are getting too much fuel I would pull the carbs and check to see if a jet has backed out and is sitting on the bottom cover, or wrong size. You could also have a bad diaphram spring or a stuck needle valve assembly, If your needle valve is stuck open it will flood that cylinder. I would check that first before pulling the carbs.

Remove the left intake elbow from intake chamber to carb., open throttle all the way, look inside the carb you should see a slide valve with a needle at the bottom. you should see mostly the slide valve and a little bit of the needle, If you see mostly needle and little or no slide valve there's your sign.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome