Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - Reply to Topic
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

Thread: emergency roadside assistance requested Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-18-2006 07:19 PM
global_recon thanks for the responses, guys. i'll continue this thread back over at the original... here.
09-18-2006 05:04 PM
cegodsey Ignition switch. Makes sense, seeing how that is where the problem started. Other than that, it sounds like either the ground isn't grounding, or the positive isn't, um, positively? The bike won't run without the battery, and it sounds like this is what is happening. Ignition switch could definitely do that.
09-18-2006 01:51 PM
kait glad to hear he is okay and has an idea of the problem.. have him get on line with us when he gets back.

tell him to be safe.
kait
09-18-2006 01:38 PM
global_recon 14 miles down the road, Paul is at a rest stop and he thinks he knows the problem. The ignition switch issue is causing the bike to shut off as it is going down the road and when that happens, the voltage spikes to 17 or 18 volts. We're going to try to get the bike back to Winston-Salem in a pick-up truck.
09-18-2006 01:06 PM
kait where is he now? and does he have a cell phone to call for help if he needs it?
09-18-2006 01:03 PM
global_recon
emergency roadside assistance requested

Hey guys! This is Paul's sister writing on behalf of Paul. 100 miles into his trip, he had a problem and he wants to get some advice. The bike was running fine, although he still has the bungy on the key because the ignition switch fix didn't hold. When he stopped to get gas, he shut the bike off and then when he tried to start it, the engine wouldn't turn over. He said it almost seemed as if the battery didn't have enough juice to turn the engine over, but the volt meter is reading 12.6 volts with the bike off. He let the bike sit for 1/2 hour, and then tried again and had the same problem. After that, he tried jump starting it and wasn't able to start it because he couldn't get the bike up to adequate speed. Immediately after that, he tried the starter button again, and the engine started fine. At 5000 rpm, the engine is putting out 13.6 volts so it seems like the charging system is working. He shut off the engine and tried again and it started fine. He decided (rather than turn around) to continue his trip to Florida, but will be calling back to see if anyone had any ideas. Thanks a lot for any input!

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome