Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - View Single Post - Motor won’t turn fast enough to start & noise on right side
View Single Post
post #4 of (permalink) Old 08-11-2015, 02:58 PM
Spockster
Senior Member
 
Spockster's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: WV
Posts: 6,666
iTrader: (5)
   
Neither the oil or the clutch adjustment would matter, as long as the trans is in neutral.

I think you're on the right track looking for the source of the noise on the right side.

Without something dragging internally on that side and making noise, I'd be checking the new battery and the starter.

Might need to look at the position of the balance shaft, make sure it's not being forced too tight toward the right or left side. If that's even possible, but it seems something has changed since it was last running/starting ok. I know there is a spacer involved on the left side with the balance damper, but it's been a while since mine was apart.

I have not had the clutch side apart on mine, but all the gear teeth on that side need to be aligned. The starter, balance shaft, and clutch basket.

2003-21k mi
Shaved w/UniPK92+Stock Jets-TPE/MOSFET-Shinko Tires-AGM batt-bags-chrome-LEDs...more
__________________________________________________ ____________
Repair Manual: http://www.mediafire.com/file/mj7z81..._Catalogue.pdf

Owner's Manual: http://www.mediafire.com/file/nscb5f...ers+Manual.pdf

Last edited by Spockster; 08-11-2015 at 03:06 PM.
Spockster is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome