Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - View Single Post - Simple charging system troubleshooting.
View Single Post
post #22 of (permalink) Old 06-16-2014, 12:19 AM
WilliamTech
..have a vulcan good day!
 
WilliamTech's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pensacola, FL.
Posts: 4,508
iTrader: (17)
   
Quote:
Originally Posted by rwall89 View Post
So stupid newbie question. I rode my bike yesterday and it ran fine all day. Parked it and had to drive a car for a bit to take a baseball player to his new team. Came back to pick up my bike and the battery was dead and wouldn't start. Jumped it off and then it died while loading my bag back on it and would start again so jumped it off again and left it hooked up for a bit to charge. About 20 miles down the road my gauges turned off then my headlights went dim, started backfiring and then shut off going down the bypass. Got it jumped off again and got it to my grandparents house. Charged it all night and all day today and it had enough juice to make my hour ride back home. Am I looking at replacing the stator?
Sounds right or R/R .....maybe a shorted battery, but doubt it.

Measure the voltage at battery with bike rev-ing at 4K rpm.....sb= 14.+ VDC
if not, Stator / R/R issue. Meter Tests are in the stickies/Threads.


'86 VN750 13,700 mi -Stock
-Purchased 2008 w/8800mi
Replaced ALL Cables . Kuryakyn LED Voltmeter
SilverStar Ultra 9003/HB2 H4 Headlamp, Jardine Fwd Controls,
Iridiums DPR7EIX-9 & Wires, Tuxedo Mod, Coil Mod, P/U Sensor Mod, Fork Seals,
Splines Lubed - 11/4/2012 - MF AGM Battery
Additional Flashing LED Brake Light on Trunk
Dampers went out @ 13+K !
After TOC MCCT's..... so amazingly quiet I discovered a rattling heat shield on my stock exhaust !
...have a vulcan good day!
WilliamTech is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome