Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums - View Single Post - Starting problems
View Single Post
post #4 of (permalink) Old 08-09-2008, 07:07 PM
rubyrick
Love My Baby
 
rubyrick's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hollywood, Florida
Posts: 1,165
iTrader: (1)
   
Hi Raven. First let me say that I am not a mechanic. I operate, troubleshoot and adjust medical equipment as part of my job. Others on this site are better able to diagnose this problem for you, but here's my 2 cents:

My first thoughts are that the bike is not sensing that the clutch is pulled in or the clutch is not disengaging all the way. There is a starter interlock switch in the right hand controls that senses when the clutch is engaged. This may be faulty.

TRY THIS FIRST!! It's easier.
Also, you may have some drag on your clutch and a simple adjustment of the clutch handle may be all that is necessary. Does your bike move at all when in gear and the clutch is pulled in? If so, you need to adjust the clutch handle. That's easy. Loosen the locknut on the clutch handle and turn the adjuster in for more slack or out to tighten it. If you tighten it more, the clutch will pull better and your starting problem may be solved.

Rubyrick

MY BABY...
'05 VN750
16,000 miles +
Kawi tank bib
Kawi rear rack
Small windshield
DEKA M/F battery
VN750.com Grill Cover
LED license plate frame
Clear Alternatives LED brake light
Cortech mini tank bag on rear rack
Pirelli MT66 Tires: 110 front / 150 rear
Splines lubed when tires installed at 10,650 miles
Splines lubed again at 14,400 with stubby valve stem install

Place your mouse on the X below and drag to the O

X
Even though you can't see Him, GOD is there! O
rubyrick is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome