Engine vibrations - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Engine / Exhaust / Cooling
\ From the radiator, through the case and out
the exhaust. If it has to do with the cooling,
engine or exhaust, discuss it here!

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 04-18-2011, 01:33 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Palmer, Alaska
Posts: 13
iTrader: (0)
 
Question Engine vibrations

Had to have my shift shaft replaced. Took the engine out and took it to the dealer. they replaced the shaft and I put the engine back in. also added a set of vance and hines pipes. But once I got it running it has a vibration problem. Broke license plates and a gas tank mount. I thought at first that maybe it was the pipes but I don't think so. The dealership doesn't seem to have an idea. At about 2000 rpm it looks like the mirrors are about to come off. rpm increase it smooths out but will make my right foot go numb after a while. right side seems worse. motor mounts look ok and don't see anything touching that shouldn't be. I'm lost. any ideas out there.
camai is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 04-18-2011, 08:44 AM
Concert connoisseur
 
wib714's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: chillicothe, ohio
Posts: 2,231
iTrader: (3)
   
Garage
you sure you got all the rubber bushings reinstalled with the motor mounts?

1986 vn 750 aka "Huck Farley"
42,000 miles
Rick's stator and rr
Tuxedo stator cover mod
pickup coil mod
dampers replaced
agm m/f battery
Harley sportster exhaust, degoated
Hid conversion
splines lubed
custom "vn750.com" grill cover
NGK Iridium spark plugs


acct to mcct mod https://www.vn750.com/forum/showthread.php?t=17917

rekeying locks, https://www.vn750.com/forum/showthread.php?t=7309

stator replacement walkthrough, https://www.vn750.com/forum/showthread.php?t=11369
wib714 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 04-18-2011, 11:05 AM
Members who have donated towards server costs
 
JM2001's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Rochester, New York
Posts: 1,803
iTrader: (1)
 
Quote:
Originally Posted by camai View Post
Had to have my shift shaft replaced. Took the engine out and took it to the dealer. they replaced the shaft and I put the engine back in. also added a set of vance and hines pipes. But once I got it running it has a vibration problem. Broke license plates and a gas tank mount. I thought at first that maybe it was the pipes but I don't think so. The dealership doesn't seem to have an idea. At about 2000 rpm it looks like the mirrors are about to come off. rpm increase it smooths out but will make my right foot go numb after a while. right side seems worse. motor mounts look ok and don't see anything touching that shouldn't be. I'm lost. any ideas out there.
If you do have the rubber bushings installed I would check the motor mounts again. I believe the fronts may not be tight enough or possibly all of them. The bushings may not be seated properly. I still think it's the front mounts.

JM2001

" Loud Pipes Risk Rights "

2001 Vulcan 750
marbled
TOC upgrade on ACCT
Air/fuel mixture set to 2 1/2 out
rectifier relocated
splines lubed
iridiums
decals removed
upgraded mirrors
Pic up coil mod done
degoated
All LED lighting
Upgraded Mosfet rectifier
JM2001 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 04-19-2011, 02:40 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Palmer, Alaska
Posts: 13
iTrader: (0)
 
Thanks I'll check that again and more closely
camai is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 04-19-2011, 12:03 PM
Members who have donated towards server costs
 
flitecontrol's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Monroe, LA
Posts: 4,699
iTrader: (14)
 
Depending on the age/condition of your rubber balance dampers, they may need replacing.

I'm keepin' all the left over parts. I'm gonna use 'em to build another bike!
_____________________________________________
"Black Beauty"
1989 VN750 acquired December, 2008, 6,711 miles
Currently 23,298 miles

Old Blue
2001 Honda CMX250 Rebel acquired July, 2008

1987 VN750 project bike, acquired August, 2009, 33,000 miles and balancer sticking out of the case, currently awaiting attention and parts
flitecontrol is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 04-19-2011, 12:31 PM
Members who have donated towards server costs
 
denny6006's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: InezKY pop.600
Posts: 5,236
iTrader: (9)
     
Garage
there is also they didn't line up the marks on the balancers properly,when they put the engine back together and to me this sounds like the classic symptoms of this since it started after they had it apart,the bushings are a possibility too if they didn't replace them,which there is no excuse for if they had it torn down.

Either way
they need to take it apart and check it out since they did the work and they shouldn't have let you have it back and charged you for it if it wasn't right.




If you see it on my bike I did it
VROC#30324
92 vn750(sold)
Current ride 05 1500 Classic FI
lovin' the new scoot



Quote:
"When all is said and done,usually more is said than done" UNK
Click on one x and drag to the other to read between them.

Psalm 40:1...
XI waited patiently for the Lord; and he turned unto me, and heard my cry. X
denny6006 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome