i need cable help - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Equipment
Everything related to equipment
Includes backrests, luggage racks, windshields,
floorboards, pegs, and riding gear

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-08-2010, 06:47 PM Thread Starter
Member
 
hillbilly's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Princeton WV
Posts: 76
iTrader: (1)
 
i need cable help

im putting a set of 12inch apes on my bike 4 inched bigger then stock i need longer throttle cable clutch cable and break lines who has the cheapest chrome ones? and one more thing do i rely need dual throttle cables or can i get buy with using just one?
hillbilly is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-08-2010, 08:30 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Ruskin, Florida
Posts: 175
iTrader: (4)
 
Send a message via Yahoo to luigit
not sure about the longer cables but you DEFINTELY need both for the throttle
luigit is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-08-2010, 09:33 PM
Members who have donated towards server costs
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chandler, Arizona
Posts: 3,007
iTrader: (0)
 
The only place I know of to get custom cables for Japanese bikes is MotionPro, and they are definitely not cheap. You will need all the cables, and a new brake hose, which you can get from Russell. You will also need to extend the wires, that is cheap, but very tedious and time consuming. As long as I was going to do all that, I would at least go for 15" apes. Jerry.

I am a motorcyclist, NOT a biker.


1997 Vulcan 750, purchased about a week ago
2006 Sportster 1200 Low
2013 Royal Enfield Bullet 500, converted to carb
2001 Yamaha XT225, heavily modified
2004 Honda Rebel 250
1979 Vespa P200E
2002 Vulcan 750 parts bike
1994 Yamaha XT225 parts bike
VN750Rider/Jerry is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 04-08-2010, 10:01 PM
Sparky!!!
 
slimvulcanrider's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 8,695
iTrader: (3)
   
Garage
check out my scribd docs (in my sig) for how to make cables... just get the bulk cables and make them your self... then to make them chrome... you can get chrome conduit from JC Whitney. or several other places...hit me up in a pm and I can dig up all that info for you.
slimvulcanrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome