died - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Carbs and Fuel System
From the gas tank to the carbs
All fuel system discussion

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 07-17-2008, 10:32 PM Thread Starter
Senior Member
 
bj31702's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ashtabula, Ohio
Posts: 321
iTrader: (0)
 
Send a message via Yahoo to bj31702
died

Rode the bike to Buffalo over the 4th weekend and everything was going fine till i hit the NY border, then the PGS hit. Opened the cap and put it on prime and it fired right up switchd it back to run and 35 miles later put put put....then opened gas cap put on prime and it fired right back up again!!!!!!!

Well after 10 miles of smelling gas i pushed the cap down no problems the rest of the way(stil on prime)

On the way home left it in the prime(for those that don't know earlier modles had prime instead of OFF on the petcock) ran great till the very end!!

In the home stretch the RPMs dropped to 0 and I was like WTF pulled the clutch in and the loudest backfire I ever heard rang out from the tail pipes and the RPMs came back.

Figuring this was a one time event i thought nothing of it and kept on going. Well the other day on a short trip home from work the same thing happened RPMs dropped to 0 clutch in and backfire and then back to normal. Anyone else ever experience anything like that?

oh yea i get the occasional crazy tach needle jumping around

Even with the small inconvenences I love this bike and I have no doubt when it gives me trouble it will restart,

F

'09 Nomad e sold
'85 VN700 A1 (needs work)
'11 Voyager
bj31702 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 07-18-2008, 09:31 AM
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 63
iTrader: (1)
 
sell it...
natxbrotha is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 07-18-2008, 09:40 AM
Chucklehead
 
dragon159's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Poynette WI
Posts: 1,050
iTrader: (3)
 
Almost sounds like a dirty electrical connection somewhere.
dragon159 is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 07-18-2008, 11:49 AM
Headbanger/Popes of Hell
 
ruger's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: ohio
Posts: 6,493
iTrader: (9)
   
hey, bj31702.
how was the ride (besides the gas paines) to Buffalo? did you go to Darien Lake? maybe see a show?
ruger is online now  
post #5 of 9 (permalink) Old 07-18-2008, 12:40 PM
Senior Member
 
liljd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Knoxville, Tn
Posts: 476
iTrader: (0)
 
it would sound to me that you leaving it on prime that it's flooding something terrible. Did you try the res? you may need to check the vac hose from the petcock and aslo clean the petcock out or rebuild it.

as far as the tach and stuff, clean all your contacts in and around your junction box and the headlight bucket etc.. with a "PLASTIC SAFE" contact cleaner, just make sure to clean all the contacts you can find.

James
1985 vn700 (T'Plana)
Gremlin bell
HD-O shield
saddlebagged
custom made supports
tool bag
extended backrest
Protac backrest
Highway pegs
custom mirrors
custom grips
V&H cruisers
lever covers
DieHard AGM
Kuryakin battery gauge
and LED taillights
marbled

____________________

VROC #27169
Tn VROC #134

www.youtube.com/thetrueliljd

Last edited by liljd; 07-18-2008 at 12:43 PM.
liljd is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 07-19-2008, 03:34 PM Thread Starter
Senior Member
 
bj31702's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ashtabula, Ohio
Posts: 321
iTrader: (0)
 
Send a message via Yahoo to bj31702
Ya was thinking of replacing all the hoses on the fuel system. Hadn't given a thought to rebuilding the petcock. It coulda been flooding just weird it happened a 100ish miles from starting.

Cleaning the electical connections I had thougt about as a winter type thing but I can prolly get most at most of them in no time.

Ruger the ride was alot of fun!! Darien lake Nope Anchor Bar yep Main reason for going to Buffalo tho was Wifes 20 yr reunion.


Natxbrotha Sell It??????? Hell NO

'09 Nomad e sold
'85 VN700 A1 (needs work)
'11 Voyager
bj31702 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 07-19-2008, 04:27 PM
Senior Member
 
oglejust's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Paris IL
Posts: 572
iTrader: (2)
 
Send a message via AIM to oglejust Send a message via MSN to oglejust Send a message via Yahoo to oglejust
i would pull the petcock out and take a look, also u might clean the carbs

1990 Kawasaki Vulcan 750

.... slightly modified
oglejust is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 07-20-2008, 09:28 AM
Headbanger/Popes of Hell
 
ruger's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: ohio
Posts: 6,493
iTrader: (9)
   
Quote:
Originally Posted by bj31702 View Post
Ruger the ride was alot of fun!! Darien lake Nope Anchor Bar yep Main reason for going to Buffalo tho was Wifes 20 yr reunion.


Natxbrotha Sell It??????? Hell NO
cool! Anchor Bar? never been there. checked out the web site, looks like a nice place. was there something under the "v-rod" to catch the dripping oil? hee. hee.

right on about selling it!

have you heard about "Doc's Deepwood Run"? it's Aug. 10th, the wife and I will be doing it. we did it two years ago, it's a real nice run and a lot of fun! if you think you want to do it and if you want maybe we could meet and ride together? it's up to you, just let me know.
ruger is online now  
post #9 of 9 (permalink) Old 07-20-2008, 09:39 AM
Old Truck Junkie
 
niterider's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Roby Texas
Posts: 4,130
iTrader: (15)
 
Quote:
Originally Posted by bj31702 View Post
Rode the bike to Buffalo over the 4th weekend and everything was going fine till i hit the NY border, then the PGS hit. Opened the cap and put it on prime and it fired right up switchd it back to run and 35 miles later put put put....then opened gas cap put on prime and it fired right back up again!!!!!!!

Well after 10 miles of smelling gas i pushed the cap down no problems the rest of the way(stil on prime)

On the way home left it in the prime(for those that don't know earlier modles had prime instead of OFF on the petcock) ran great till the very end!!

In the home stretch the RPMs dropped to 0 and I was like WTF pulled the clutch in and the loudest backfire I ever heard rang out from the tail pipes and the RPMs came back.

Figuring this was a one time event i thought nothing of it and kept on going. Well the other day on a short trip home from work the same thing happened RPMs dropped to 0 clutch in and backfire and then back to normal. Anyone else ever experience anything like that?

oh yea i get the occasional crazy tach needle jumping around

Even with the small inconvenences I love this bike and I have no doubt when it gives me trouble it will restart,

F
Your problem is electrical, IMO. When the elecrical flow stops, the muffler fills with unburned fuel. And after the electrons start to flow again the fuel in the muffler ignites and that is why the back fire. I am guessing the ignition switch.

02 honda sabre 1100
niterider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome