Electrical Issue? - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 08-04-2015, 10:42 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1
iTrader: (0)
 
Electrical Issue?

I have a 1995 Kawasaki Vulcan 750. I took it out this morning, starting a running fine until suddenly the tachometer when out as well as all the lights on the panel. The bike started running like crap too - couldn't get over 2k rpms and engine was very rough. When I got back, the bike idled fine, shuts off, and starts right back up like normal. And the turn signals work. All seems fine when I turn the key to on, except that rpms don't show, lights don't come on the panel and the bike barely goes. The lights on the panel came back on when I moved the handle bars to the right and turned back off when I moved it back. Just stopped doing that though.

I appreciate any help someone has to offer.
tyler.ulrich is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-04-2015, 11:17 PM
1986 VN750
 
thtanner's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Dana Point, CA
Posts: 3,255
iTrader: (8)
 
Garage
With anything like this check all wiring and grounds. If moving the bars made a difference it sounds like a short somewhere.

1986 Kawasaki Vulcan 750
NGK Iridium Plugs #7803/DPR7EIX-9
Duralast Gold ETX15 AGM Battery
Coastered & Shaved
TOC MCCTs
Metzeler ME880 [110/90-19, 170/80-15]
Balance Dampers Replaced
Tuxedo Mod
Rebuilt Forks w/ Progressive Springs
V&H Cruzers
VN750.com Grill Cover
Meanstreak Seat
Emgo 23-92411 Handlebars
MOSFET FH012AA R/R


1990 Kawasaki Vulcan 750

1998 Honda VFR800 FI

2014 Honda VFR800F

1989 Pontiac Firebird Formula 350
thtanner is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-05-2015, 07:48 AM
Senior Member
 
kc2dgq's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: New Jersey
Posts: 3,350
iTrader: (13)
 
Garage
The tach runs off the from ignition coils. I am thinking you have a bad ground someplace.
I would check all your engine and frame grounds and the leads to the front ignition coil first.
Let us know what you find.
kc2dgq is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 08-05-2015, 08:51 AM
2014 KLR 650!
 
Goofyfoot2001's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Tega Cay, SC
Posts: 3,355
iTrader: (1)
 
Loose connection to the negative on your battery probably. That's why you idle fine, not as much vibes.

2014 Kawasaki KLR 650
Back to the Kawa World
Goofyfoot2001 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-05-2015, 07:17 PM
2000 VN 750 Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Central New Jersey
Posts: 2,482
iTrader: (10)
   
If turning the handle bars has a direct affect on the condition then I would check under the next covers and right at the locking nub on the neck that locks the bars in the turned position when the key is turned all the way to the left. Many here have had some what similar issues and the electrical short is in that area. I had it myself.

and always remember, "Ride until you rot!"
**Really not sure if the Big "C" is back right now
but having to face the fact that this is a lifetime routine
going forward. Five operations done and it still continues.

Tom
Vulcan 2000
New ride: 2009 Victory Vision Arlen Ness Signature Series
4507 miles
Vulcan2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome