Bad Westco Battery!!! - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 06-11-2005, 07:09 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2
iTrader: (0)
 
Bad Westco Battery!!!

I bought a brand new Westco Battery a little over a month ago, early May I think, and installed it. The other day my bike wouldn't start, and I was 12 miles from home. I did get it started after jumping it, but only made it a block before it conked out again. So I called a tow truck and had it towed to my local dealership. Got a call yesterday and the mechanic ifnformed me I had a bad battery. He said it wouldn't hold a charge. I couldn't believe it. This battery isn't even a month old. I sent Westco an email advising them of the problem, but haven't heard back yet. Anybody else experience this problem with a Westco battery?
Crueguru is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-15-2005, 12:14 PM
 
Join Date: May 2005
Posts: 4
iTrader: (0)
 
Re: Bad Westco Battery!!!

That's very similar to what happened to me. I bought a WestCo battery a bit earlier in the year, maybe March. The battery will read 12.94V, but can't take any real load - not even enough current to get the starter to move.
DarphBobo is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-16-2005, 01:21 PM
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 48
iTrader: (0)
 
Re: Bad Westco Battery!!!

The one question I have is what sort of charging system does your bike have, because I have an Electrex Stator & R/R and that system sucks. I just sent my regulator back to them because it will not charge over 13.8V ever and usually below 12.6V. When I reuse my old OEM R/R I get much better voltage readings above 14.3V. I'm hoping the one they replace will work better but I'm not holding my breath. My bike appeared to charge better in the afternoon sun but I found that it was the meter not dealing well with temp changes and always giving erratic readings in the heat. So if you have the original charging system than I would say the battery is defective, but otherwise who knows how long even a good battery works without much charge and always draining.
Justin
2003 VN 750
28000 mile
2nd Stator, R/R
justin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome