R/R is Bad, Need help. - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 05-15-2015, 08:51 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 2
iTrader: (0)
 
R/R is Bad, Need help.

Hi, I just recently purchased a 1993 Kawasaki Vulcan VN750. The Motorcycle starts and runs and I can drive it but when I turn it off and come back later to start it, There isn't enough juice in the battery. I did a voltage check with the engine running and it was around 12.4 then when I rev the engine it will only go to 12.8 or so. I checked the R/R with the diode checker and it is confirmed bad. My problem is, The R/R I currently have doesn't have a wired hook up and instead the wire harness hooks up directly to the R/R. That being the case, the plastic wire connecter is also melted so I have no clue what to do. Do I have to get a whole new main wire harness or do I have to split it open and rewire the bad wires? I'm pretty sure I'm not explaining this correctly so I'll be posting pictures tomorrow. Thanks in advance!
RoadHound is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-15-2015, 09:06 PM
Senior Member
 
Spockster's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: WV
Posts: 6,483
iTrader: (5)
   
If you get a MOSFET r/r you won't have to use the stock wiring or plug. The kits come with wiring, connectors, etc. Hooks direct to the stator and battery.

http://www.roadstercycle.com/index.htm ... Some kits about halfway down the page, the FH020AA r/r part number.

2003-21k mi
Shaved w/UniPK92+Stock Jets-TPE/MOSFET-Shinko Tires-AGM batt-bags-chrome-LEDs...more
__________________________________________________ ____________
Repair Manual: http://www.mediafire.com/file/mj7z81..._Catalogue.pdf

Owner's Manual: http://www.mediafire.com/file/nscb5f...ers+Manual.pdf
Spockster is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-15-2015, 09:20 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 2
iTrader: (0)
 
I'll look into that, thanks.
I do have a concern, When I rev the engine, my voltage does go up, however only slightly. Would that be from the fried R/R or am I also looking at a bad Stator?
RoadHound is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-15-2015, 09:28 PM
Senior Member
 
Spockster's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: WV
Posts: 6,483
iTrader: (5)
   
Only way to know is to fully test the stator. Could be a good sign though.

2003-21k mi
Shaved w/UniPK92+Stock Jets-TPE/MOSFET-Shinko Tires-AGM batt-bags-chrome-LEDs...more
__________________________________________________ ____________
Repair Manual: http://www.mediafire.com/file/mj7z81..._Catalogue.pdf

Owner's Manual: http://www.mediafire.com/file/nscb5f...ers+Manual.pdf
Spockster is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-15-2015, 09:31 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 269
iTrader: (0)
 
Test the output from the stator. Start with a ohms test of stator, then voltage output. If stator is good then test at battery. If R/R is bad I suggest going with a Series type, not a shunt type. Both are MOSFET, the series type limits the output of stator. Shunt types ground excess voltage, so the stator is producing full power and heat 100% of the time. Google it and see that HD, and most sport bikes have went to this mod to fix a weak and unreliable stator. Look up Compufire series regulators. Really is a fix for our stator.
smltownr is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 08-15-2015, 11:35 PM
Daily Commuter
 
ttarpinyan's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Leonia, NJ
Posts: 5
iTrader: (0)
 
Garage
Unfortunately, it sounds like a bad stator. As I left 4 of them behind in 1.5 years I know how it is.
It seem like your stator is grounding. Check to see if any of the yellow wires have continuity to the ground. They should have NOT have continuity to the ground.
Regarding the series R/Rs: After my last stator failure (4th) I decided to replace my R/R with a Compufire series type of R/R. So far so good. Since, I only have had 350 miles on it after the replacement I don't want to jump to the conclusion and make it public that this is the ultimate answer for our stator failures. If I don't have a stator failure for another year then I post my images and experience with it.
ttarpinyan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Tags
melted , r/r , wire harness

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome