Engine doesnt turn over when starting in nuetral - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-17-2013, 11:08 AM Thread Starter
Junior Member
 
chunkycheese's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Copake, NY
Posts: 14
iTrader: (0)
 
Engine doesnt turn over when starting in nuetral

Posting another problem.....
My motorcycle decided it doesn't want to even try to turn the engine over in neutral, and sometimes also not in first. I do all the normal stuff, turn the key, flip the switch, put on the choke, pull the clutch lever, and put up the side stand, then hit the start button and nothing....
so sometimes then i flip everything off, put the bike into first and try again and it will start. why?
i just tried it again, wouldn't start in neutral, fired right up when i flip everything off and went into first. then i shut it off again, and now it wont do anything even if im in first....
im thinking electrical, warn cable or something. but i have no idea where to look or what to do...
chunkycheese is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-17-2013, 11:26 AM
Senior Member
 
Spockster's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: WV
Posts: 6,866
iTrader: (5)
   
Could be the ignition switch is dirty, needing some TLC. There's a few recent posts on that and probably a sticky post on the procedure.

If you do nothing else but fiddle with the key switch, what happens?

2003-21k mi
Shaved w/UniPK92+Stock Jets-TPE/MOSFET-Shinko Tires-AGM batt-bags-chrome-LEDs...more
__________________________________________________ ____________
Repair Manual: http://www.mediafire.com/file/mj7z81..._Catalogue.pdf

Owner's Manual: http://www.mediafire.com/file/nscb5f...ers+Manual.pdf
Spockster is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-18-2013, 08:30 AM
..have a vulcan good day!
 
WilliamTech's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pensacola, FL.
Posts: 4,508
iTrader: (17)
   
x2 on the Ignition Switch as being the culprit.


'86 VN750 13,700 mi -Stock
-Purchased 2008 w/8800mi
Replaced ALL Cables . Kuryakyn LED Voltmeter
SilverStar Ultra 9003/HB2 H4 Headlamp, Jardine Fwd Controls,
Iridiums DPR7EIX-9 & Wires, Tuxedo Mod, Coil Mod, P/U Sensor Mod, Fork Seals,
Splines Lubed - 11/4/2012 - MF AGM Battery
Additional Flashing LED Brake Light on Trunk
Dampers went out @ 13+K !
After TOC MCCT's..... so amazingly quiet I discovered a rattling heat shield on my stock exhaust !
...have a vulcan good day!
WilliamTech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Tags
neutral , start

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome