Headlight Shuts Off 4000 Rpm - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 08-25-2006, 10:07 AM Thread Starter
Members who have donated towards server costs
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 7
iTrader: (0)
 
Headlight Shuts Off 4000 Rpm

Have A 99 Vn750,headlight Shuts Off At 4000 Rpm.will Come Back On When Idles Down,and Touching Any Other Electrical Switch.including Brake Light.runs Great,never Have Starting Problem.
JOHNB279 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-25-2006, 10:56 AM
Members who have donated towards server costs
 
fergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kyle, Texas
Posts: 4,054
iTrader: (3)
   
Hi John, welcome to the forum!

Can you give a little more detail? Is the headlight turning off when you rev the bike to 4K while sitting still, or only while riding? Are you saying that if you squeeze the brake lever while revving at =>4K the headlight comes back on? Try to be as specific as possible when explaining the problem. Thanks!

Fergy
Kyle, TX VN750.com member #707 VROC#19556
2002 VN1500 Classic
Spline Lube Procedure, with photos, R/R Relocation and Coil Mod
Rusty Tank Cleaning!
Electrical Fault Finding Flowchart
SEAFOAM JUNKIE!


fergy is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-25-2006, 11:14 AM Thread Starter
Members who have donated towards server costs
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 7
iTrader: (0)
 
It Will Shut Off Just Reving It Up.it Will Not Come Back On At 4k When Touching Brake,or Any Other Switch.the Headlight Out Minder Light Never Comes On Either.
JOHNB279 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 08-25-2006, 11:37 AM
Uber Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 1,280
iTrader: (0)
 
Send a message via AIM to Hizzo3 Send a message via Yahoo to Hizzo3
check all connections....when i say this, pull them apart, look for corrosion and reconnect and make sure that the metal is a tight fit. to me it sounds like it may be a loose connection and the vibration of the engine is causing it.

You may also want to get a voltmeter or multimeter and check the charging voltage of the system at various rpms. Also it may be a bad lighting reserve unit. I think there is a post on the Y! forum on how to bypass it to see if that fixes it.

'04 Vn750
Currently Installed
nat'l cycle deflector shield
westco 12v30 MF, 30A/h w/ 350 CCA's w/ custom box
TOC stator cover w/ Frankenstator mod!
R/R relo

Soon to have (own or on order)
TOC ACCT's
Mez's 110-FRT 170/80-Rear
Custom rear fender and tail light
Givi hard bags w/ custom rear turn signals


Band Engineer/Webmaster for Josey Contreras Tejano Band
Hizzo3 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-25-2006, 11:40 AM
Members who have donated towards server costs
 
fergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kyle, Texas
Posts: 4,054
iTrader: (3)
   
Get some dielectric grease at your auto parts store and while you are finding/cleaning connections, put some grease in each of them to seal moisture out and hopefully keep them from corroding.

Fergy
Kyle, TX VN750.com member #707 VROC#19556
2002 VN1500 Classic
Spline Lube Procedure, with photos, R/R Relocation and Coil Mod
Rusty Tank Cleaning!
Electrical Fault Finding Flowchart
SEAFOAM JUNKIE!


fergy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome