Blinker Issue - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-08-2011, 10:24 PM Thread Starter
Glenn C.
 
gcextreme's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Alexandria, Minnesota
Posts: 1,626
iTrader: (16)
 
Blinker Issue

Ok so I have a small issue with my blinker, specifically the left signal.

I turn on the left signal, and then turn it off, but the indicator on the dash goes from bright, to dim, as if its still on. With the indicator light kinda dim, the actual lights are still kinda on as well. When I turn the blinker back on, the lights are on but stuck and then there's this noise, this fast consistent clicking/ticking noise. I took the seat off and theres this module thing by the battery that is kinda pulsating/vibrating/clicking, its really annoying.
I get on the bike and ride, it still does it when i turn the signal on, and when i turn it off the dash indicator goes dim. Now after i ride a few miles, I try it again, now the blinker works just fine, no issues.

This has happened to me twice now.
Maybe is some relay or something that is going bad or sticking??

Thanks for any advice

Glenn C
Alexandria, MN
My VN750 Page
VN750 Stator Plates and Products

2001 Kawasaki Vulcan VN750
1986 Kawasaki Vulcan VN750 (being restored)
1986 Kawasaki 454LTD (being restored)
1985 Kawasaki 454LTD (being restored)
gcextreme is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-09-2011, 12:28 PM
Member? ... check.
 
ZCraggRatt's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tennessee
Posts: 513
iTrader: (4)
 
Garage
gcextreme,

If I flip a coin twice, I may also see heads both times. Just because it happened on the left both times, it may not necessarily be related solely to the left.

I have not tried to do it personnally, so I do not even know if it can be done; but I do think I would first clean and lube the contacts (contact cleaner/lube) of the turn signal switch if possible, and then I would replace the turn signal relay with one that will work with LED lights as well as incandescent. Very cheap, and would most likely fix the issue.

hope that helps,

~~C8>
.

Last edited by ZCraggRatt; 09-09-2011 at 12:30 PM.
ZCraggRatt is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-09-2011, 01:08 PM
Senior Member
 
Papa Smurf's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Washington, DC
Posts: 167
iTrader: (0)
 
It couldn't be a simple fix like taking the left blinker off and checking that the 3 bullet connectors are properly seated and there are no nicks in the wires could it? It is free so I would try it first. I remember mine acted funny when 1 of the 3 connectors was half in/out.

Also, isn't that clicking normal? Mine clicks consistently if the bike is off and I have the ignition turned to "on".
Papa Smurf is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 09-09-2011, 01:30 PM
Member? ... check.
 
ZCraggRatt's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Tennessee
Posts: 513
iTrader: (4)
 
Garage
Great suggestion on the wires Papa. Not sure about the clicking, mine does not click after the ignition is switched on. It just waits anxiously for the start button.

~~C8>

Last edited by ZCraggRatt; 09-09-2011 at 01:34 PM.
ZCraggRatt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome