Lost rear cylinder spark.... - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 08-13-2011, 03:57 PM Thread Starter
..have a vulcan good day!
 
WilliamTech's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pensacola, FL.
Posts: 4,508
iTrader: (17)
   
Lost rear cylinder spark....

86 VN750 Stock On my way home I Lost a lot of power.... drove home 20+ miles (halved my fuel mileage). Next day it started up, ran rough...would not idle. Checked & cleaned Fuel cap... wants to start (firing) ...but unable to run. Lost spark on rear cylinder (Front ok).
Are there any things to check prior to coil replacement ?

This is a great site ! New to bikes. I have learned much by following threads and feel I am approaching the end of my fist semester of education ! LOL
Any/All help would be greatly appreciated.

BiL

'86 VN750 13,700 mi -Stock
-Purchased 2008 w/8800mi
Replaced ALL Cables . Kuryakyn LED Voltmeter
SilverStar Ultra 9003/HB2 H4 Headlamp, Jardine Fwd Controls,
Iridiums DPR7EIX-9 & Wires, Tuxedo Mod, Coil Mod, P/U Sensor Mod, Fork Seals,
Splines Lubed - 11/4/2012 - MF AGM Battery
Additional Flashing LED Brake Light on Trunk
Dampers went out @ 13+K !
After TOC MCCT's..... so amazingly quiet I discovered a rattling heat shield on my stock exhaust !
...have a vulcan good day!
WilliamTech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 08-13-2011, 10:39 PM Thread Starter
..have a vulcan good day!
 
WilliamTech's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pensacola, FL.
Posts: 4,508
iTrader: (17)
   
Bad coil ?

Quote:
Originally Posted by WilliamTech View Post
86 VN750 Stock On my way home I Lost a lot of power.... drove home 20+ miles (halved my fuel mileage). Next day it started up, ran rough...would not idle. Checked & cleaned Fuel cap... Now, wants to start (firing) ...but unable to run. Lost spark on rear cylinder (Front ok).
Are there any things to check prior to coil replacement ?

This is a great site ! New to bikes. I have learned much by following threads and feel I am approaching the end of my first semester of education ! LOL
Any/All help would be greatly appreciated.

BiL
.....

'86 VN750 13,700 mi -Stock
-Purchased 2008 w/8800mi
Replaced ALL Cables . Kuryakyn LED Voltmeter
SilverStar Ultra 9003/HB2 H4 Headlamp, Jardine Fwd Controls,
Iridiums DPR7EIX-9 & Wires, Tuxedo Mod, Coil Mod, P/U Sensor Mod, Fork Seals,
Splines Lubed - 11/4/2012 - MF AGM Battery
Additional Flashing LED Brake Light on Trunk
Dampers went out @ 13+K !
After TOC MCCT's..... so amazingly quiet I discovered a rattling heat shield on my stock exhaust !
...have a vulcan good day!
WilliamTech is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 08-13-2011, 10:39 PM Thread Starter
..have a vulcan good day!
 
WilliamTech's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pensacola, FL.
Posts: 4,508
iTrader: (17)
   
Bad coil ?

Quote:
Originally Posted by WilliamTech View Post
86 VN750 Stock On my way home I Lost a lot of power.... drove home 20+ miles (halved my fuel mileage). Next day it started up, ran rough...would not idle. Checked & cleaned Fuel cap... Now, wants to start (firing) ...but unable to run. Lost spark on rear cylinder (Front ok).
Are there any things to check prior to coil replacement ?

This is a great site ! New to bikes. I have learned much by following threads and feel I am approaching the end of my first semester of education ! LOL
Any/All help would be greatly appreciated.

BiL Roamer
.....

'86 VN750 13,700 mi -Stock
-Purchased 2008 w/8800mi
Replaced ALL Cables . Kuryakyn LED Voltmeter
SilverStar Ultra 9003/HB2 H4 Headlamp, Jardine Fwd Controls,
Iridiums DPR7EIX-9 & Wires, Tuxedo Mod, Coil Mod, P/U Sensor Mod, Fork Seals,
Splines Lubed - 11/4/2012 - MF AGM Battery
Additional Flashing LED Brake Light on Trunk
Dampers went out @ 13+K !
After TOC MCCT's..... so amazingly quiet I discovered a rattling heat shield on my stock exhaust !
...have a vulcan good day!
WilliamTech is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 08-13-2011, 11:06 PM
Senior Member
 
Chuck A.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,623
iTrader: (1)
 
Garage
When I got my bike the rear cylinder was dead or missfiring to say the least. It was a hairline crack in the plug wire cap. Wrapped it with electrical tape until I got the new cap in. Ran great. Thats was the rear left side plug. Worth a try.
Chuck A. is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 08-13-2011, 11:52 PM
If only it had 6th gear..
 
DavesVulster's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: North of Boston
Posts: 1,100
iTrader: (1)
 
Hi Bil. You've checked the power wires going to the coils right? The connector on mine was loose and came off. Lost rear spark. Good luck.
Dave.
DavesVulster is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 08-14-2011, 01:15 AM
Old Truck Junkie
 
niterider's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Roby Texas
Posts: 4,130
iTrader: (15)
 
When I lost my rear cylinder it was a bad connection at the coil. Wiggled the wire problen solved.

02 honda sabre 1100
niterider is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 08-14-2011, 01:26 PM Thread Starter
..have a vulcan good day!
 
WilliamTech's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Pensacola, FL.
Posts: 4,508
iTrader: (17)
   
Quote:
Originally Posted by Chuck A. View Post
When I got my bike the rear cylinder was dead or missfiring to say the least. It was a hairline crack in the plug wire cap. Wrapped it with electrical tape until I got the new cap in. Ran great. Thats was the rear left side plug. Worth a try.
Do some Auto Part stores carry the NGK wire caps !
I bought 2 from Maw Kaw 2 years ago @ $$$$ each.
tia
BiL Roamer

'86 VN750 13,700 mi -Stock
-Purchased 2008 w/8800mi
Replaced ALL Cables . Kuryakyn LED Voltmeter
SilverStar Ultra 9003/HB2 H4 Headlamp, Jardine Fwd Controls,
Iridiums DPR7EIX-9 & Wires, Tuxedo Mod, Coil Mod, P/U Sensor Mod, Fork Seals,
Splines Lubed - 11/4/2012 - MF AGM Battery
Additional Flashing LED Brake Light on Trunk
Dampers went out @ 13+K !
After TOC MCCT's..... so amazingly quiet I discovered a rattling heat shield on my stock exhaust !
...have a vulcan good day!
WilliamTech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome