Reserve lighting unit - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-23-2009, 03:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
iTrader: (0)
 
Reserve lighting unit

Hello, everyone.
Just bouught a used '04 with about 15k miles, in a good overall condition. Fixed the cam chain tensioners and regulator/rectifier unit. While doing so, I noticed the reserve lighting unit is missing, i.e. not installed at all. The 6 contact connector from the bike wiring harness is simply hanging freely. In addition, there is a wire (blue/yellow) leaving from this connector which is cut. I stripped the harness further up, trying to find the other end of it, with no success. I can't find the continuation of this wire, yet the harness seems to be untouched.
Page 15-36 of the service manual claims this blue/yellow wire supposedly goes to the dimmer switch. But the dimmer switch is up front by the headlight and I can't see any cut wire on the harness. I found wires with the same color leaving from the fuse box, but they turn towards the front of the bike, never reaching the lighting unit. I assume the bike electrical system was modified. Any clues, please?
rct2000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 11-26-2009, 01:43 PM
Members who have donated towards server costs
 
Join Date: Nov 2008
Location: Finland
Posts: 369
iTrader: (0)
 
For starters..

Does your headlight gome on when you switch on the ignition or only after you have started the engine?

Disconnect the fuse box (a.k.a junction box) 8-pin connector and the headlight bulb. Is there continuity from the blue wire of the 8-pin connector to the R/BK or R/Y wire of the headlight connector?

These tests should tell us if the headlight relay is bypassed and if the headlight is still powered from from the headlight fuse.

Quote:
I found wires with the same color leaving from the fuse box.
There should be no blue/yellow wires going to the junction box (as far as I can see from the wiring diagram).
pappa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome