there is o way to describe this but here it goes - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
Electrical
Where does this wire go?
Includes Electrical mods, Lights, Stator,
Rectifier, Diagrams, etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 05-05-2009, 02:21 PM Thread Starter
Simple Solutions
 
seebeeare's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: SEQUIM, WA
Posts: 965
iTrader: (3)
 
Send a message via MSN to seebeeare Send a message via Yahoo to seebeeare
Question there is o way to describe this but here it goes

i was drivin down the freeway its raining btw everythng was good i stopped to use the restroom... got back on the bike and the neutral light didnt work but the bike fired right up i went to get on the free way she coughed through the carb...(rear) and she wouldnt rev up so i idled her to the next exit and limped her home... while on the side of the freeway ad rollin about 25 i flipped on my hazzards and the bike started surging with the hazard lights.... I get off the free way and i notice that if i can get her to rev the lblinker would blink really fast (like 3 times the speed as if i had a bad bulb ) seemed to be relitive to RPMs . i get her home and she sputtered again i shut her down and she fired right up and all the idiot neutral and oil lights came on when i turned the key on...(not runnin)( apears to be normal... ) i'm gonna start chasin stuff but im lost at wear to start i was thinking fuel for a moment but with all the electrical glitches im guessin it there somewhere if the rectifier goes out what happens?



Stator #3
MF AGM
DeGoated
Ears Shaved
R/R relocated
Rebuilt



She's worth her weight in GOLD
If u dont have it already Here is the Service Manual
How To Test the Stator
seebeeare is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-05-2009, 04:20 PM
Senior Member
 
Joem's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Springfield MO
Posts: 659
iTrader: (3)
 
This happened to me one time. Started it up, no neutral light, running like crap. Didn't try the flashers. Anyway, I pulled over, turned it off, turned it back on, everything's cool. It has never happened again. I decided that somehow I must have not quite gotten the key turned to the on position, and not everything was connecting. Here's hoping it was just my gremlin that found you for a while and has now moved on.

"Shutting up rarely leads to anything bad"

Joe McAdoo
Springfield, MO
[email protected]
VROC # 28175
-2004 Vulcan 1500 Classic 22000 miles
-1995 VN750 (Back home again!) 25000 miles
-1995 Suzuki DR350 Dualsport 1720 miles
Joem is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-05-2009, 05:36 PM
Calif Rider
 
weh44att's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Petaluma Calif
Posts: 725
iTrader: (0)
 
sounds a lot like the ignition switch is worn or dirty contacts in the switch. Flipping it off and on seams to have sort of cured you problem.

2004 25,500 miles
Led tail light enhancement
Homemade floor boards
Headlight modulator
Extra heat sink on R+R
R+R relocation
Homemade driver's backrest
Fused Stator
Mcct conversion-cost 4.50
Ride-on in tires
crash bar with home made hyway pegs
iridium plugs
home made fork wind deflectors
coil pickups adjusted.
Kenda kruz tires 110/90 170/80
weh44att is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-06-2009, 08:44 AM
Member
 
RetroGaz's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lincolnshire. UK
Posts: 87
iTrader: (0)
 
Sounds like some of the rain found a way to short part of your electrics out, linking the ignition circuit to the indicator circuit. Once its dry the bike will work fine again. It may never happen again.

'89 VN750
14000 miles on 20th April 09
RetroGaz is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-06-2009, 01:32 PM Thread Starter
Simple Solutions
 
seebeeare's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: SEQUIM, WA
Posts: 965
iTrader: (3)
 
Send a message via MSN to seebeeare Send a message via Yahoo to seebeeare
Bikes running great infact the missing at 6k went away unfortunatly i need a new air filter pod because i blew the top off the uni filter i was thinkin k and N but insure on the part number was also lookin through some threads and saw that one needed to be angled to fit under the tank?? if anyone has a link that would be great



Stator #3
MF AGM
DeGoated
Ears Shaved
R/R relocated
Rebuilt



She's worth her weight in GOLD
If u dont have it already Here is the Service Manual
How To Test the Stator
seebeeare is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 05-06-2009, 03:09 PM
Senior Member
 
skalding's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Miami, FL
Posts: 409
iTrader: (4)
 
Ignition switch is a 10 min job - unscrew, pop it apart, sand, grease, and pop it back together. If you use the dialectic grease to hold everything in place, it goes back together real easy.

I'm going to try the emgos from Z1 when I shave - lance has a link, I think.

Scheherazade
'86 VN750
MF Battery, Iridium Plugs, RR relocated, Voltmeter, 170/80/15 Kenda Kruz rear tire, DIY Samsonite hard bags, DIY shaved seat with Beaded seat pad ('cause that's how I roll) and the dreaded STATOR CHANGE.

Shining Black Bess '86 VN750, retired for parts after a fried stator and being knocked (kee-runch) in her parking spot.
skalding is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome