Starting/Clutch issues - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
VN750 General Discussion

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-13-2008, 11:43 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 30
iTrader: (0)
 
Starting/Clutch issues

I just got my bike, it has been sitting for 2 years. And I am trying to bring it back to life. The gas tank is getting re-keyed(no key for it, isnt the original) and and cleaned/lined next week. I cannot get it to turn over, I have a brand new battery installed. The clutch cable is really rough to pull even after lubing, and I have noticed by rolling around the garage on it that in gear with the clutch fully squeezed in that I can still feel some resistance. Is it possible that the clutch is not fully disengaged and this is the reason why it wont attempt to turn over?
dastone07 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-14-2008, 12:17 AM
Love My Baby
 
rubyrick's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hollywood, Florida
Posts: 1,165
iTrader: (1)
   
That is possible if you are in gear and the clutch is not fully disengaged. It should still start in neutral, though.

Rubyrick

MY BABY...
'05 VN750
16,000 miles +
Kawi tank bib
Kawi rear rack
Small windshield
DEKA M/F battery
VN750.com Grill Cover
LED license plate frame
Clear Alternatives LED brake light
Cortech mini tank bag on rear rack
Pirelli MT66 Tires: 110 front / 150 rear
Splines lubed when tires installed at 10,650 miles
Splines lubed again at 14,400 with stubby valve stem install

Place your mouse on the X below and drag to the O

X
Even though you can't see Him, GOD is there! O
rubyrick is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-14-2008, 11:25 AM
Member
 
dev110's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Charlotte, NC
Posts: 50
iTrader: (0)
 
I had/have the same syptoms, sort of. It is not always easy to change gears (1st to N, etc) without the bike running or rolling. Have not really had a problem since then, excep my personal concerns that my clutch lever grabs the friction zone wayyy too soon.
Does your neutral light come on? Have you changed the plugs?
dev110 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 08-14-2008, 01:00 PM
and the Adventure Cycle
 
hyperbuzzin's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Western PA
Posts: 6,138
iTrader: (1)
   
Are you saying that when you try to start the bike, you get nothing? No clicking, no movement of the starter at all?


AKA: Tim & 'The Adventure Cycle' VROC #24567, NEVROC, SteelCity VROC


"When life throws you curves,
Aim for the apex."

Author Unknown
hyperbuzzin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome