Speedo, tach and dash needs to go!!! - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
VN750 General Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 24 (permalink) Old 06-14-2011, 09:28 PM Thread Starter
Member
 
stereopath's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 88
iTrader: (0)
 
Cool Speedo, tach and dash needs to go!!!

Has anyone ever taken the speedo/tach/dash off of a Vulcan? Looks 100% better! Want to do this but have a couple problems.

1. Headlight won't work without dash.
2. Still need speedo by law.
3. Fuel gauge is a good thing.

Any solutions or after market ideas out there? Ill post how my bike looks without them shortly. I know u will want to do the same when u see it!
stereopath is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 24 (permalink) Old 06-14-2011, 09:39 PM
Concert connoisseur
 
wib714's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: chillicothe, ohio
Posts: 2,231
iTrader: (3)
   
Garage
1. I'm sure you could wire it direct with a toggle somehow!
2. G.P.S.?
3. fill up at 120-130 miles

1986 vn 750 aka "Huck Farley"
42,000 miles
Rick's stator and rr
Tuxedo stator cover mod
pickup coil mod
dampers replaced
agm m/f battery
Harley sportster exhaust, degoated
Hid conversion
splines lubed
custom "vn750.com" grill cover
NGK Iridium spark plugs


acct to mcct mod https://www.vn750.com/forum/showthread.php?t=17917

rekeying locks, https://www.vn750.com/forum/showthread.php?t=7309

stator replacement walkthrough, https://www.vn750.com/forum/showthread.php?t=11369
wib714 is offline  
post #3 of 24 (permalink) Old 06-14-2011, 11:15 PM Thread Starter
Member
 
stereopath's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 88
iTrader: (0)
 
Gps

Not sure what u mean by GPS???
stereopath is offline  
 
post #4 of 24 (permalink) Old 06-14-2011, 11:29 PM
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 57
iTrader: (0)
 
Global positioning system....

I have taken the dashboard off my 750 and I put all the extra wire in the headlight housing.... I still use the same speedo but everything works just fine, I dont have any issues
biggestjd is offline  
post #5 of 24 (permalink) Old 06-14-2011, 11:49 PM Thread Starter
Member
 
stereopath's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 88
iTrader: (0)
 
I know what gps is but how will that take the place of a speedo?
stereopath is offline  
post #6 of 24 (permalink) Old 06-15-2011, 12:01 AM
Patriot Guard Rider
 
The DEUCE's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Torrance, CA
Posts: 825
iTrader: (20)
 
Use the Speedo App on your cell phone.

1986 Black Kawasaki Vulcan VN750 "Black KAWK"
VN750 #9300 & VROC #33453

EMGO Handlebar, V&H Exhaust, Drop Shocks, Raised/Painted Fork, MeanStreak Seat, Tank Bib, ME880 Oversize Tires, Engine Guard, Custom Mirrors, Chris Products Turn Signals, Ear Shave, 150/42 Jets, PINGEL Fuel Valve, MCCT, Volt Meter, Shendegen R/R, AGM Battery, Coastered, .020 Coils, Relo Gauges & Headlamp, SilverStar Ultra, LED Flashing Brake Light, Center Stand Delete, WOLO Airhorn.
The DEUCE is offline  
post #7 of 24 (permalink) Old 06-15-2011, 12:03 AM
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 57
iTrader: (0)
 
Quote:
Originally Posted by stereopath View Post
I know what gps is but how will that take the place of a speedo?
Sorr.... GPS devices give you speed on the display
biggestjd is offline  
post #8 of 24 (permalink) Old 06-15-2011, 12:17 AM Thread Starter
Member
 
stereopath's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 88
iTrader: (0)
 
How r u using the speedo without dash? Any pics? Tell me more!
stereopath is offline  
post #9 of 24 (permalink) Old 06-15-2011, 12:30 AM
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 57
iTrader: (0)
 
You can build a bracket for the speedo and bolt it to the triple tree or anywhere you have a bolt. If you take the screw off the back side of the speedometer, you will see how the stock one is on there, you just need to take that nut off, and use piece of strap metal, drill a couple holes and bend the metal to your liking....

Thats not very in depth but Ill get you a picture or two in the next couple days
biggestjd is offline  
post #10 of 24 (permalink) Old 06-15-2011, 01:14 AM Thread Starter
Member
 
stereopath's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 88
iTrader: (0)
 
ok cool! Sounds good! I also found a speedo app for my iphone 4. Seems to work perfect. Just got to mount it some way. Maybe I keep the tach instead and use the iphone for speed. Now what about the fuel gauge...mmm ride till it sputters, hit reserve and head to the gas station?!! haha
stereopath is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Tags
aftermarket gauges , dash , remove , speedo , tach

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome