Headlight not working - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
VN750 General Discussion

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-15-2009, 10:42 PM Thread Starter
Senior Member
 
Chavisimo's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 308
iTrader: (0)
 
Headlight not working

I've had the VN750 almost 3 weeks. The previous owner had rigged up the headlight on a switch using the spare hot wire in the headlight casing. I never had high beam and low beam. Today I was trying to figure out why it was rigged up this way. When I flip the hi/low beam switch I can see the high beam indicator turning on and off. The headlight stays on with no changes. I looked at the manual and see the main power wire. Appears to be the black and yellow wire. I tested that wire from the headlight plug to the plug that is right before the Reserve Lighting Device. I see a good current. When I try to see if the Reserve Lighting Device puts out a charge on the yellow and black wire, I see no current. I tested this with the bike off (which I don't believe there should be a current) and with the bike on and even rev'd the throttle a bit (I know this wouldn't help but it made me feel better). The connector to the Reserve Lighting Device was disconnected when I made these tests. Shouldn't there be a current on the black and yellow wire on the coming from the Reserve Lighting Device? If I need to replace the Reserve Lighting Device, is it as simple as it looks?

Thanks for any suggestions. I'm not a mr wrench it. I just figure out how to fix things as they break so if i'm way off base, I apologize in advance.


Just did some research and found out the black and yellow wire are the ground. So no voltage suppose to go there and headlight gets power from the ignition button. Back to the drawing board.

Last edited by Chavisimo; 09-15-2009 at 11:04 PM.
Chavisimo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-16-2009, 06:04 AM
Old Twistie Sticks Rider
 
Old Dog's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Country Created by Geniuses, But Run by Idiots...!!!
Posts: 5,072
iTrader: (2)
 
I can't answer your question but when I put a switch on mine I just mounted a toggle switch on the light and iterupted the ground wire... It worked fine as an on off switch...
Have a good one...Old dog...

Southern Central Tennessee.......
Now on the Dark Side......
Girl's Bike 09 Sporty xl 1200 Custom...33k + & clickin......
Sportster Owner/Rider since age 72...lol... Rider since Simplex...???
09-xl1200 "C" Vivid Black, Cast wheels w/19" Frt., SE-Stage 1+, X14iEDs...
MicroTach +, Higher wider H-bars, GPS Mt., Mustach bar Hwy. pegs...
Viking Shock cutout Saddlebags, Rear Mt. Signal Lt. Kit, Fork Brace...
RoadKing Air Shocks, Mustang Seat, Progressive Fork Springs...
Old Dog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome