start problem - Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums
VN750 General Discussion

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-10-2005, 06:07 PM Thread Starter
Vin
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
iTrader: (0)
 
start problem

I bought my '86 VN750 back in August. The bike was in great condition with only about 4,300 miles on it. The only problem with it was that it was not run very often at all. I had some problems registering the bike and so it sat in my garage for a couple of months. I would often start the bike and just ride it around a little. The battery ultimately died on me so I purchased a new one. I was able to get it started again a couple of times, but it crapped out after a couple of seconds. Now whenever I try to start it up I just hear a loud ticking noise. Any ideas on what could be wrong?
Vin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 11-10-2005, 09:25 PM
Dan
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 198
iTrader: (0)
 
Re: start problem

Hi Vin,

If the bike has sat for a long period of time, the carbs are probably all gummed up. I had an old Honda 400 that had sat for about 4 years and when I finally started it, it ran just like your bike. I took the carbs all apart and cleaned everything in solvent and replaced the jets and gaskets and it ran great.
Dan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan 750 Forum : Kawasaki VN750 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Once registered, your User Name"cannot be changed". We can make exceptions within 7 days, but after that, it is set in stone.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome